eNET Internetkutató és Tanácsadó Kft.

Magyar mobilpiaci körkép nemzetközi összehasonlításban

2012. december 07.

Kiegészítés „A mobilszolgáltatásokra kijelölt spektrumkészlet hasznosítására vonatkozó rádióspektrum-stratégiai és frekvenciagazdálkodási elvekről, ezen spektrumkészlet, valamint a 3700 MHz-es frekvenciasáv hasznosításáról tartandó nyilvános meghallgatásra” közzétett NMHH előkészítő dokumentumhoz.

Piaci kudarcok hiányában a jóléti közgazdaságtan szerint a kormányzat egyetlen feladata a jövedelmek és források elosztása. Amennyiben nem teljesülnek a tökéletes verseny feltételei valamilyen oknál fogva, akkor a kormányzati beavatkozás egyéb területeken is indokolt lehet. Az eNET az NMHH részére készített prezentációban nem kíván véleményt nyilvánítani arra vonatkozóan, hogy van-e szükség 4. mobilszolgáltatóra vagy sem. Arra kívánjuk felhívni a figyelmet, hogy egy ilyen döntés meghozatalakor annak megalapozásához részletes elemzésre van szükség. „A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság előkészítő dokumentuma és konzultációs kérdései a mobilszolgáltatásokra kijelölt spektrumkészlet hasznosítására vonatkozó rádióspektrum-stratégiai és frekvenciagazdálkodási elvekről, ezen spektrumkészlet, valamint a 3700 MHz-es frekvenciasáv hasznosításáról tartandó nyilvános meghallgatásra” dokumentuma jelenlegi formájában (2012.12.07.) nem mutat teljes képet a magyarországi mobilpiacról, s ezen hiányosságok kiküszöbölésére készítettük az összeállítást, ami szabadon felhasználható.

A dokumentum letöltése:

eNET – NMHH Sprektrum meghallgatás

 

Hasonló kutatásaink

FŐBB KUTATÁSI TÉMÁINK
bónusz/kupon, e-kereskedelem, e-kormányzat, e-pénzügyek, e-turizmus, elektronikus hírközlés, frekvencia, információs társadalom, informatikai biztonság, internet-előfizetés, internet-gazdaság, internet-használat, internet-hozzáférés, internet-penetráció, internetbank, internetes kereskedelem, K+F, karácsony, közösségi oldal, média, mobil fizetés, mobil pénztárca, mobil vásárlás, mobilinternet, mobiljáték, mobiltelefon, NGN, okostelefon, online játék, online vásárlás, PC, tablet, távközlés, TV, videómegosztás, VoD