Az eNET rendelkezik egy felhő alapú PKI technológiát használó komplex elektronikus aláírási megoldással (eNCloud). A termék az alábbi funkciókkal rendelkezik:

  • Tanúsítvány kibocsátás
  • Időbélyegzés
  • Elektronikus archiválás
  • A kibocsátott tanúsítványokkal eszköz- és platform független, felhő alapú elektronikus aláírás.

A megoldás két nagy innovációja és értéke, hogy:

  1. A jelenleg elterjedt speciális végfelhasználói aláíró eszközök (jellemzően chipkártyák és kártyaolvasók, usb-kulcsok) helyett akár egy okostelefonnal lehet, úgy könnyen és kényelmesen, mégis hitelesen aláírni bármilyen dokumentumot, hogy az eszközön csak egy böngészőnek kell működnie. Az aláíró (titkos) kulcs egy biztonságos központban lévő felhőn kerül csak tárolásra, így a hitelesítés bármilyen eszközről – akár két faktoros (SMS és jelszó) azonosítás után – elérhetővé válik. Ennek eredményeként szükségtelen a meghajtóprogramok kliens oldali telepítése és konfigurációja.
  2. A hitelesítési logikát központi környezetbe mozgattuk a kliens oldalról. Ennek köszönhetően ez a megoldás sokkal könnyebben fejleszthető, felügyelhető és terjeszthető, valamint sokkal könnyebben integrálható bármilyen vállalati környezetbe.

Az eNCloud, mint elektronikus aláírási termék, rendelkezik az elektronikus aláírásról szóló 2001. évi XXXV. törvény szerinti fokozott biztonságú terméktanúsítvánnyal.

Jelenleg a fenti szolgáltatást csak szervezetek számára kínáljuk.